Mahler – Das lied von der erde

Mahler – Das lied von der erde

Opdrachtgever: Rotterdam essemble VJ : John Lanser. Gedeelde regie en script met Abel van der Drift en Robbert Geers. Montage:  Robbert Geers.

Mahler’s Das Lied von der Erde door het Rotterdam Ensemble

zaterdag 4 juni  2012, Zeeuwse Concertzaal Middelburg zondag 5 juni 2012, de Doelen Rotterdam donderdag 9 juni 2012, Stadsgehoorzaal, Leiden RE:CYCLE Mahler’s Das lied von der Erde bestaat uit zes liederen die geschreven zijn naar Chinese gedichten en vertaald zijn naar het Duits. Elk lied onderzoekt diverse aspecten van het bestaan met een diepe reflectie over het leven en de dood, en elk van de liederen geeft de mogelijkheid tot oneindig veel interpretaties. Met Das Lied als uitgangspunt is door een groep van tien kunstenaars van de Willem de Kooning Academie een film / video kunstwerk gemaakt. Tijdens de uitvoering van het werk wordt de film geprojecteerd in een “multi screen setting” waarbij de schermen achter en om het ensemble heen zullen staan.

Leave a Reply